preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

QR kod stranice

Hitna medicinska pomoć

Satnica
 PRIJEPODNE

1.

8,00 - 8,45

2.

8,50 - 9,35

3.

9,50 - 10,35

4.

10,40 - 11,25

5.

11,30 - 12,15

6.

12,20 - 13,05

7.

13,10 - 13,55

 

Poveznice učitelji

eMatica

enciklopedija

azoo

stručni skupovi prijava

Suradnici u učenju
31.05.2021. 23:16
Online Pogled kroz prozor
Broj 133, svibanj 2021.ISSN 1848-2171 U članku Aleša Vunjaka predstavljena je ocjenjivačka rubrika MAPS te služi kao dobra alternativa konvencionalnom načinu bodovanja i ocjenjivanju pismenih zadataka iz fizike. Više... Eva Jazbec Leber upoznaje čitatelje s praktičnim aspektom glazbene radionice u … Nastavi čitati →

31.05.2021. 23:10
Ocjenjivanje s rubrikom MAPS
Aleš Vunjak Sažetak U članku je predstavljena ocjenjivačka rubrika MAPS. Služi kao dobra alternativa konvencionalnom načinu bodovanja i ocjenjivanja pismenih zadataka iz fizike. Predstavljen je i primjer uporabe rubrike MAPS i veze s gradivima s većom primjenom u korištenju. Ključne … Nastavi čitati →

Carnet vijesti
12.06.2021. 12:04
INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije
Postovani, Danas oko 7:00 sati je ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije. S postovanjem, — Mrezni operativni centar (Network Operations Center – NOC) Odjel mrezne infrastrukture Hrvatska akademska ... The post INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije appeared first on CARNET .

12.06.2021. 00:04
HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije
Postovani, Uslijed prekida opskrbe elektricnom energijom nasih uredjaja u zupanijskom cvoristu u Vukovaru doslo je do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije. CARNET NOC nema informaciju koliko ... The post HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije appeared first on CARNET .

Vijesti

Konačna rang lista upisa u predškolski odgoj i obrazovanje pri OŠ K. Zrinski Krnjak Vijest ima dokument u privitku

Na sjednici održanoj 10.6.2021. godine Školski odbor potvrdio je Konačnu rang listu polaznika predškolskog odgoja i obrazovanja pri OŠ Katarine Zrinski Krnjak.  Rang lista nalazi se u privitku i na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Rataić  datum: 10. 6. 2021. 10:37

Prijedlog liste reda prvenstva upisa u mješovitu odgojno-obrazovnu skupinu Vijest ima dokument u privitku

Na sjednici održanoj 28.5.2021. godine Povjerenstvo za provođenje upisa u mještovito odgojnu obrazovnu skupinu predškolskog odgoja i obrazovanja pri OŠ Katarine Zrinski Krnjak donijelo je Prijedlog liste reda prvenstva upisa u mještovitu odgojno-obrazovnu skupinu. Prijedlog je nalazi u privitku i na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Rataić  datum: 1. 6. 2021. 14:57

Humanitarna akcija "Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

 Učenici, roditelji i djelatnici OŠ Katarine Zrinski, Krnjak sudjelovali su u humanitarnoj akciji „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ za kupnju lijekova oboljelima od malignih bolesti.

Prikupili smo 10 vreća (cca 100 kg ) plastičnih čepova i uz pomoć predstavnika razreda u Vijeću učenika dostavili Društvu naša djeca Karlovac koje će ih proslijediti do Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovcu.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji koju nastavljamo i dalje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 5. 2021. 11:09

Mjesec zaštite od požara

U mjesecu svibnju, mjesecu zaštite od požara učenici 1. razreda, Lana, Nermin i Mile su se na zabavan način upoznali s radom vatrogasaca, a ujedno su i obnovili osnovno znanje o žurnim službama, osobito vatrogascima.

            Zahvaljujemo Draženu Žižeku, vatrogascu JVP koji nam je približio svoj poziv i omogućio da svi požele biti vatrogasci.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 5. 2021. 08:25

Karlovački vrtuljak 2021.

12.5.2021. u organizaciji Društva naša djeca u našoj školi, u učionici drugog razreda , održana je radionica „Mojoj mami za njezin dan”. U radionici su sudjelovali učenici drugog razreda i Stefan i Saša iz četvrtog razreda.S obzirom da je radionica bila i online pridružili su nam se i učenici četvrtog razreda iz OŠ Skakavac i njihova učiteljica Vesna Jagić. Radionicu je vodila učiteljica Romana Milovanović.

Tijekom radionice učenici su razgovarali o mamama i koliko nam one znače u životu te smo izradili čestitke za mame otiskivanjem različitih kuhinjskih pomagala na crni papir. Nakon toga slagali smo akrostih za mame i izradili još jednu čestitku koristeći kolaž papir. Bilo je veselo, ugodno i radno. Rezultate našeg rada pogledajte na fotografijama i na sljedećoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Milovanović  datum: 14. 5. 2021. 09:00

JAVNI POZIV ZA UPIS DJECE U MJEŠOVITO ODGOJNO-OBRAZOVNU SKUPINU Vijest ima dokument u privitku

Javni poziv je otvoren od 12. do 27. svibnja 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Hrabroslav Filaković  datum: 12. 5. 2021. 09:49

Međuškolski kviz na daljinu

Početkom svibnja  u školskim knjižnicama u Cetingradu i Krnjaku održan je Kviz  na daljinu učenika četvrtih razreda OŠ Cetingrad i OŠ Katarine Zrinski Krnjak.  Kviz je dio planiranih aktivnosti kojima se obilježava  Godina čitanja 2021.  u okviru projekta Ministarstva kulture i medija.  Kviz je izrađen u interaktivnom web alatu Kahoot! , a pitanja su vezana uz kratke priče spisateljice Sanje Pilić Hoću i ja. Učenici su mogli u kvizu sudjelovati u svojim školama i kod kuće – zbog epidemioloških mjera. Učenici OŠ Katarine Zrinski pristupili su kvizu u ponedjeljak 3. svibnja, a učenici OŠ Cetingrad 4. svibnja 2021. godine.  Zadatak su shvatili ozbiljno, osjećao se  natjecateljski duh  i na kraju smo dobili odlične rezultate.  U prosjeku su učenici obje škole bili podjednaki, ali za mrvicu su bili bolji učenici OŠ Katarine Zrinski Krnjak. Pojedinačno  prvo mjesto osvojio je učenik  Stefan Mirković – OŠ K. Zrinski,  drugo mjesto  dijele učenici David Matić – OŠ Cetingrad i  Saša Dobrosavljević – OŠ K. Zrinski i treće mjesto osvojila je učenica Ivana Samardžija – OŠ Cetingrad.  Svi učenici zasladili su se bombonima, a prva tri mjesta nagrađena su knjigama i školskim priborom. 

 Zahvaljujemo razrednim učiteljicama i učiteljicama informatike koje su, uz školsku knjižničarku, doprinijele uspješnoj realizaciji kviza.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 5. 2021. 09:15

Dan planeta Zemlje - 22. travnja

Dan planeta Zemlje  obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta.  U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.  Učenici 4. razreda su sa svojom učiteljicom, Željkom Filaković ,obilježili ovaj dan sljedećim aktivnostima:

- posadili su biljke u školski vrt

- čistili su okoliš škole

- izrađivali su natpise na drvenim podlogama

- pisali poruke prirodnim materijalima (neživim) te koristili i različite Web alate ( IKT omogućava učenje djece različitih sposobnosti )

- reciklirali su

- učili o planeti Zemlji kroz različite edukativne sadržaje

VREMENSKO RAZDOBLJE: Od 22.4. do 29.4. (neke aktivnosti se odvijaju kroz cijelu godinu)

ODGOJNI CILJEVI: - razvijati ekološku svijest

- porukama plakata upozoravati na važnost odgovornog ponašanja prema planetu na kojem živimo

- poticati zajedništvo u radu skupine

- njegovati estetske i radne sposobnosti

U prilogu ( Book Creator) pogledajte naše fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Filaković  datum: 30. 4. 2021. 07:39

Obavijest o pohađanju nastave od 26.4.2021.

Sukladno odluci Županijskog stožera Civilne zaštite Karlovačke županije od ponedjeljka 26.4.2021.  učenici od 1. do 8. razreda pohađat će nastavu po modelu A , dakle redovna nastava u školi za sve učenike.

Prijevoz učenika u školu i iz škole  organiziran je u uobičajeno vrijeme. 

Odluka Županijskog stožera Civilne zaštite Karlovačke županije nalazi se u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2021. 10:02

Učiteljica mentorica

Čestitke našoj učiteljici razredne nastave Romani Milovanović koja je 19.04.2021.  godine napredovala u zvanje mentorice.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 4. 2021. 12:04

Projekt Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojno-obrazovne ustanove

Stručne suradnice OŠ Katarine Zrinski Krnjak; pedagoginja Mira Ivanović i psihologinja Sanja Rataić sudjeluju u projektu Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u  odgojno-obrazovne ustanove.  Nositelj projekta je Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva. Cilj projekta je omogućiti roditeljima elektronički upis djeteta u odgojno-obrazovne ustanove. U slučaju OŠ K. Zrinski elektronički upis obavljat će se za program predškolskog odgoja i obrazovanja (od 3.- 7. godine)  Osnovna škola Katarine Zrinski Krnjak jedina je osnovna škola Karlovačke županije koja sudjeluje u projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 4. 2021. 11:47

Obavijest o provođenju nastave od 12.4.2021.

Sukladno Odluci Županijskog  stožera  Civilne zaštite u OŠ Katarine Zrinski Krnjak  od 12.4. do 23.4. 2021. godine nastava će se provoditi na slijedeći način:

- od 5. do 8. razreda - predmetna nastava: NASTAVA NA DALJINU - Model C

- od 1. do 4. razreda - razredna nastava : REDOVNA NASTAVA U ŠKOLI - Model A

Prijevoz učenika koji pohađaju nastavu po Modelu A:

polazak u školu je u uobičajeno vrijeme, a povratak iz škole je u 12.30

Odluka Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije nalazi se u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2021. 12:21

Edukacija e-Twinning

Edukaciju e-Twinning za početnike - Info dan održana je na daljinu 30. ožujka 2021. godine. Održala ju je gospođa Suzana Delić putem platforme e-Twinning. Edukacija je bila otvorena za sve zainteresirane, a zahvaljujući učiteljici Romiani Milovanović   prioritet su  imali učitelji OŠ Katarine Zrinski Krnjak kako bi se upoznali s platformom i uključili u postojeće projekte ili  pokrenuli svoj projekt. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 3. 2021. 12:30

Obavijest o provođenju nastave od 25.3.2021. Vijest ima dokument u privitku

Sukladno Odluci Županijskog  stožera  Civilne zaštite u OŠ Katarine Zrinski Krnjak od 25. 3. 2021. godine nastava će se provoditi na slijedeći način:

- od 5. do 8. razreda - predmetna nastava: NASTAVA NA DALJINU - Model C

- od 1. do 4. razreda - razredna nastava : REDOVNA NASTAVA U ŠKOLI - Model A

Prijevoz učenika koji pohađaju nastavu po Modelu A:

polazak u školu je u uobičajeno vrijeme, a povratak iz škole je u 12.30

Od dana 2.4. (petak) počinju proljetni praznici koji će trajati do 9.travnja 2021. (petak).

U privitku se nalazi Odluka o načinu izvođenja nastave!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 3. 2021. 12:19

Svjetski dan voda - 22. ožujka

Učenici 3. razreda obilježili su Svjetski dan voda - 22. ožujka. U školskoj knjižnici gledali su edukativni animirani film Kišna kap koji je dobitnik brojnih nagrada.  Film "Kišna kap" kroz šaljive scene objašnjava kruženje vode u prirodi te o štedljivom korištenju vode. Nakon odgledanog animiranog filma učenici su pisali ekološke poruke o vodil.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2021. 11:54

Svjetski dan osoba s Down sindromom

 

21.3. obilježava se Svjetski dan osoba sa Down sindromom.

Oni koji žele pokazati solidarnost te podržati osobe sa Down sindromom i njihove obitelji na taj dan nose  dvije različite čarape kako bi se slavila ljudska posebnost.

Na ovaj dan širi se svijest da ljudska individua čini ovaj svijet ljepšim , šarenijim, zanimljivijim i nadahnutijim. Obuvanjem dvije različite čarape taj dan širimo poruku da su djeca sa Down sindromom među nama i imaju problem integracije u društvo. Zbog toga su učenici 2. razreda odlučili saznati nešto više o njima, probili su  led i prestali se bojati nepoznatog. Odlučili su pomoći i srušiti prepreke i predrasude o osobama koje imaju Down sindrom.

Sa knjižničarkom Božicom Tominac upoznali su priču Jennifer Moore-Mallinos Moja prijateljica ima Down sindrom. Nakon pročitane priče razgovarali su o priči i djevojčicama iz priče. Djecu koju imaju Down sindrom još se nazivaju Djeca suncokreti jer su topli, dragi veseli i nasmijani. Učenici su izrađivali suncokrete iz kolaž papira.

U nedjelju, 21.3. odjenuli su šarene čarapice, fotografirali ih i poslali u našu VIBER grupu. Sa psihologinjom škole, Sanjom Rataić, imali su radionicu Različiti a jednaki na kojoj su zaključili da bi svijet bio „bezveze”mjesto kad bi bili svi jednaki.

Na poveznici pogledajte video o radionicama: https://youtu.be/0weTJm8Egeg

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Milovanović  datum: 21. 3. 2021. 12:56

Dan očeva - 19. ožujka

Naš 2. razred prošli tjedan obilježio je Dan očeva. Svaki učenik intervjuirao je svoga tatu te ga predstavio svojim prijateljima u razredu. Svaki učenik nacrtao je svoga tatu kombiniranom tehnikom tuša i pastela. Čitali smo pjesmu Zvonimira Baloga „Pravi tata“ i jako se nasmijali, brojali stihove, tražili rime i imenice. Shvatili smo da nam je tata jako važna ličnost u životu da ga jako , jako volimo pa smo mu izradili čestitku za njegov dan.

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Milovanović  datum: 21. 3. 2021. 09:38

Dan žena

8. ožujka 2021. drugi razred obilježio je Međunarodni Dan žena. Svaki učenik odabrao je jednu znamenitu ženu, o njoj sastavio nekoliko rečenica, pronašao njenu fotografiju i sve to objavio na padlet ploči. Pogledajte kako to izgleda na sljedećoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Milovanović  datum: 8. 3. 2021. 12:33

Predbilježbe za upis u 1. razred šk. godine 2021./2022.

Pozivaju se roditelji i staratelji čija su djeca rođena  u razdoblju od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine da djecu obavezno predbilježe za upis u 1. razred. 

Predbilježbe za roditelje koji nisu dobili termin će se vršiti dana 17., 18. i  19. ožujka 2021. godine od 8:00 do 12:00 h  u prostorijama Osnovne škole Katarine Zrinski u Krnjaku.

Roditelji koji su dobili termine predbilježbi neka se jave u školu u tom unaprijed dogovorenom terminu.

Na predbilježbe ste dužni dovesti dijete.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 2. 2021. 10:35

Radio emisija povodom Dana ružičastih majica Vijest ima dokument u privitku

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica učenici 4. razreda i učiteljica Željka Filaković, uz prezentacije i pisanje digitalnih poruka o nenasilju napravili su i radio emisiju. Radio emisija je nastala kao  dio lektirne obrade  knjige Ključić oko vrata spisatelja Nikole Pulića.  Možete je poslušati u prilogu i na poveznici RADIO EMISIJA.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 2. 2021. 09:14

Dan ružičastih majica

U srijedu 24.2.2021. godine u OŠ Katarine Zrinski obilježen je Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day) - međunarodni dan protiv vršnjačkog nasilja. ove godine osim učenika i njihovih razrednika, obilježavanju tog dana priključili su se i predškolci, ali i polaznici odgojno-obrazovne skupine "Maslačak". Svi učenici, djeca i djelatnici obukli su ružičaste majice u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenici su sa svojim učiteljicama/razrednicama na satu razrednika pisali poruke protiv vršnjačkog nasilja i svoje uratke stavljali na pano u hodniku. Održane su radionice na temu nenasilnog rješavanja sukoba. U predškoli je održana radionica pod naslovom "Stop nasilju" na kojoj su predškolci zajedno s učiteljcom pogledali video "Vršnjačko nasilje" pričali o nasilju i važnosti prevencije istog, ilustrirali primjere nasilja i na kraju izradili prigodan plakat. U odgojno-obrazovnoj skupini pedagoginja je zajedno s odgojiteljicama održaja radionicu. Čitajući priču Crno janje upoznala je djecu o važnosti nenasilnog rješavanja problema. Djeca su na ružičaste majice od hamer papira ostavljala svoje otiske ruku uz prigodne poruke protiv nasilja i njima ukrasila školski pano. (Napisala: Maja Čavrag)

Na poveznici pogledajte kako su učenici 2. razreda  obilježili Dan ružičastih majica.

Fotografije obilježavanja Dana ružičastih majica pogledajte u Fotogaleriji.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 2. 2021. 09:09

Pomoć za SŠ Glina

U OŠ Katarine Zrinski Krnjak provodođena je humanitarna akcija prikupljanja sredstava za pomoć SŠ Glina kako bi učenici mogli nastaviti kvalitetno srednjoškolsko obrazovanje. SŠ Glina teško je oštećena potresom u siječnju i trenutno je neupotrebljiva za korištenje (crvena naljepnica).  Akcija je provođena od 18.1. -18.2.2021. godine, a sudjelovali su učenici i djelatnici škole. Ukupno je prikupljeno 4.708,00 kuna, od toga 2.800,00 djelatnici, a učenici 1.908,00 kuna. Svima se zahvaljujemo na pomoći za Srednju školu Glina.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 2. 2021. 11:04

Dan sigurnijeg interneta

 

Dan sigurnijeg Interneta ove godine obilježen je 9. veljače u cilju promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Ovogodišnja tema bila je  "Zajedno za bolji internet". U OŠ Katarine Zrinski Krnjak   organizirane su  aktivnosti, za učenike predmetne nastave, u školskoj knjižnici i na nastavi  Informatike. Učenici su naučili  o sigurnosti na internetu, koja su njihova prava i odgovornosti u korištenju interneta te kritički promišljali o vijestima na internetu.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2021. 11:09

Dan sigurnijeg interneta u 2. razredu

9.2.2021. učenici drugog razreda  obilježili su Dan sigurnijeg interneta. U uvodnom dijelu sata pogledali smo video Jedna lijepa riječ sa platforme CSI.hr. Nakon toga uslijedila je rasprava o riječima koje vrijeđaju i koje rastužuju druge ljude. Pripremljeni su  papirići sa pojmovima koji se koriste na internetu, učenici su ih izvlačili i objašnjavali. Na iznenađenje  učiteljice pokazalo se da su drugašići poprilično dobro upućeni u tu tematiku. Pojmove smo pokušali podijeliti u  grupe i zalijepili ih na pano. Na kraju su učenici došli do zaključka kako se i na internetu (virtualno) moramo pristojno ponašati kao i u stvarnom životu. Nakon toga  učenicima su  podijeljeni leci  sa savjetima o ponašanju u digitalnom svijetu koje smo pročitali, razumjeli  i zalijepili u bilježnice. I roditelji su dobili svoje letke o sigurnosti na internetu. U završnom dijelu igrali smo igru Abeceda i pčelice u kojoj se rade prvi koraci u programiranju. Igru nam je omogućila Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije i gospođa Suzana Šnajdar.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Milovanović  datum: 9. 2. 2021. 08:23

Slava Svetog Save

Povodom slave Svetog Save u OŠ Katarine Zrinski, za razliku od prethodnih godina, nije održano obilježavanje zbo epidemioloških mjera. Međutim nije izostalo darivanje učenika. Sveti Sava je pravoslavni svetac - zaštitnik škole i učenika te se uz njegovu slavu učenicima dijele pokloni koje je kao i prethodnih godina omogućila Općina Krnjak. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 1. 2021. 11:59

Obavijest za učenike od 1. do 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

Od ponedjeljka 1. veljače nastava se održava za sve učenike od 1. do 8. razreda   po modelu A - redovna nastava u školi.

Polazak autobusa u školu  i odlazak - povratak kućama je po ustaljenom rasporedu kao i prije nastave na daljinu.

U privitku se nalazi Odluka o izvođenju nastave od 1.2. 2021. Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 1. 2021. 12:50

Brini o sebi - budi dobro - proŽIVI COVID Vijest ima dokument u privitku

Središnji ured za demografiju i mlade RH  objavio je brošuru BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID. Brošura se nalazi u privitku kao i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 1. 2021. 10:23

Obavijest o provođenju nastave

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Karlovačke županije i Upravnog odjela za školstvo, za učenike i djelatnike OŠ Katarine Zrinski nastava od 25. - 29. siječnja održava se prema slijedećim modelima:

 - učenici od 1. do 4. razreda  - Model A  - učenici redovno pohađaju nastavu u školi

- učenici od 5. do 8. razreda - Model C - učenicima je organizirana nastava na daljinu putem MS Teams sustava i drugih CARNet alata.

Prijevoz učenika od 1. do 4. razreda:

- polazak u školu - ujutro u uobičajeno vrijeme

- povratak iz škole - autobusi polaze ispred škole u 13.10 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Rataić  datum: 22. 1. 2021. 11:07

Predbilježbe za upis učenika u 1. razred školske godine 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

U privitku je dopis Upravnog odjela za školstvo u Karlovačkoj županiji vezano uz pripremne radnje za upis budućih prvaka te obrasci za prijevremeni upis i odgodu upisa.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Rataić  datum: 22. 1. 2021. 10:56

Obavijest o početku nastave u drugom obrazovnom razdoblju

Poštovani učenici i roditelji,

U OŠ Katarine Zrinski Krnjak nastava u drugom obrazovnom razdoblju započinje 18. siječnja i to prema ovim modelima:

1.  za učenike od 1. do 4. razreda prema Modelu A - redovni dolazak u školu

2. za učenike od 5. do 8. razreda prema Modelu C - nastava na daljinu -  uz korištenje MS Teams i  drugih CARNet alata.

Prijevoz učenika od 1. do 4. razreda:

- polazak u školu - ujutro u uobičajeno vrijeme

- povratak iz škole -  autobusi polaze ispred škole u 13.10 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 1. 2021. 10:02

Podrška učenicima i roditeljima

Dragi naši učenici i poštovani roditelji!

Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba izradila je publikaciju i infografike u kojima možete pronaći savjete kako razgovarati s djecom i kako se ponašati u slučaju potresa.

https://www.poliklinika-djeca.hr/wp-content/uploads/2020/12/Djeca-i-obitelji-prije-tijekom-i-nakon-potresa-5MB.pdf

https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/smjernice-za-roditelje-potres-kako-si-mozemo-pomoci/

Prenosimo vam i kontakte na koje se možete javiti ukoliko vam je potrebna stručna podrška.

Besplatni jedinstveni broj za psihosocijalnu podršku: 0800 11 88.

Besplatni broj za psihosocijalnu pomoć za karlovačku županiju: 099/73 60 782. Telefonske linije otvorene su 24 sata.

Telefon za pružanje psihosocijalne pomoći u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore za karlovačku županiju: 091/98 29 725

Sa stručnim suradnicama škole možete i dalje kontaktirati putem Teamsa.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 1. 2021. 13:02

Nastava na daljinu

Od utorka, 15.12.2020.  do 23.12.2020. godine  sukladno suglasnosti i odluci Stožera civilne zaštite Karlovačke županije i Upravnog odjela za školstvo,  za učenike i djelatnike OŠ Katarine Zrinski Krnjak održava se nastava na daljinu  za sve razrede putem MS Teams-a te prema dogovoru s razrednim i predmetnim učiteljicama i učiteljima. 

Od 24.12.2020. do 15.1.2021. godine su zimski praznici, a učenici dolaze na nastavu u školu u ponedjeljak, 18.1.2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 12. 2020. 11:49

Sveti Nikola posjetio je učenike OŠ Katarine Zrinski

Poštujući sve epidemiološke mjere, u ponedjeljak 7.prosinca,  sv. Nikola je posjetio  i darovao učenike i polaznike predškolskog programa u OŠ Katarine Zrinski Krnjak. Darove je, kao i svake godine, nabavio uz pomoć Općine Krnjak. Ove školske godine učenici  ga nisu mogli dočekati priredbom pa ih je on  posjetio u razredima, a  dočekan je s velikim veseljem, pjesmom i recitacijama. 

U ponedjeljak, osmijeh nije silazio s dječjih lica.

Zahvaljujemo Svetom Nikoli i njegovom pomoćniku Opićini Krnjak na darovima!

Fotografije pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 12. 2020. 08:19

Nastava na daljinu - učenici predmetne nastave od 1.12. -4.12.

Za učenike od 5. do 8. razreda održavat će se nastava na daljinu putem MS Teamsa od 1.12. - 4.12. 2020. godine.

Za učenike od 1. do 4. razreda održavana se redovna nastava u školi. Polazak autobusa u školu  je u uobičajeno vrijeme, a povratak iz škole je u 11.30 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 11. 2020. 13:34

Profesionalno informiranje - učenici 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

  

Poštovani učenici 8. razreda,

u privitku se nalazi informativna  prezentacija  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Karlovac o izvorima koji vam mogu pomoći u donošenju odluke prilikom odabira budućeg obrazovnog programa.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Rataić  datum: 27. 11. 2020. 12:05

Đorđe Bunčić zlatni na 8. Otvorenom europskom klupskom prvenstvu

  

Učenik 8. razreda, Đorđe Bunčić, osvojio je 1. mjesto na 8. Otvorenom europskom klupskom prvenstvu u taekwondo-u, održanom u Zagrebu od 21. do 25. studenoga ove godine.

 

Unatoč izvanrednim uvjetima natjecanja u vrijeme korone, na Europskom prvenstvu nastupilo je 616 natjecatelja iz 42 države, s 4 kontinenta. Među natjecateljima nalazi se i 13 potvrđenih olimpijaca za Tokio 2021.

Đorđe je nastupio u kategoriji kadeta do 65 kg i na putu do zlata ostvario je dvije pobjede. Nakon slobodnog četvrtfinala, u polufinalu je pobijedio Oleksiija Rudenoka iz Ukrajine, te nakon žestoke borbe u finalu i Roka Bačića iz Osvita.

Čestitke Đorđu za ostvaren veliki uspjeh u našoj maloj zajednici, kojim je pokazao da se predani rad, trud, upornost i odricanje na kraju uvijek isplati!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 11. 2020. 13:50

Dan ljubaznosti

Učenici drugog razreda OŠ Katarine Zrinski obilježili su Dan ljubaznosti u svom razredu. Počeli smo sa čitanjem pjesme Pozdrav našeg pisca Mladena Kušeca. Pjesmu nam je prezentirala naša knjižničarka, Božica Tominac.  Nakon interpretacije pjesme razgovarali smo o ljubaznosti i  dogovorili smo se da ćemo cijeli tjedan (do petka) bilježiti i skupljati ljubazna djela koja napravimo.

U petak 13.11. smo započeli razgovorom o ljubaznim djelima. Zaključili smo da su se svi jako potrudili oko toga i skupila se gomila ljubaznih djela na našem panou. Nakon toga učenici su individualno popunjavali oblačiće o ljubaznosti prema roditeljima, učiteljima, prijateljima i prema sebi. Bilo je jako zanimljivih ideja osobito prema sebi. 

Taj dan izrađivali smo plakate sa izrekama i dopunjavali svakodnevne rečenice ljubaznim riječima. Tada je uslijedio (prema mišljenju učenika) najbolji dio kada su učenici jedni drugima pisali ljubazne i lijepe riječi na oblačić koji im se nalazio na leđima. Svi su bili jako ponosni i sretni dok su čitali što su im prijatelji napisali. Razgovarali smo i o osjećajima koje su imali dok su pisali i čitali ljubazne riječi. Zaključak je da moramo uvijek biti ljubazni jer tako dijelimo sreću ali i sami postajemo sretniji.

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Milovanović  datum: 23. 11. 2020. 08:37

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata; Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U OŠ Katarine Zrinski obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata Dan sjećanja  na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Na poveznici pregledajte digitalnu brošuru o obilježavanju.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata; Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Filaković  datum: 19. 11. 2020. 08:34

Najljepša pjesma o Vukovaru Vijest ima dokument u privitku

Učenik 4. razreda, Ivano Djaković, osvojio je 3. mjesto na natjecanju za najljepšu pjesmu o Vukovaru. 

Ivano je razigran i veseo dječak, ali ispunjen empatijom i brigom za druge. Poželio je biti, na trenutak, lik djevojčice Željke koja je protjerana iz Vukovara i koja je doživjela strahote u Domovinskom ratu.To je prenio u svoje stihove u pjesmici  o Vukovaru.

Ivano je 15. studenog 2020. , sa svojom učiteljicom Željkom Filaković,  nazočio videokonferenciji iz Vukovara gdje su predstavili svoju školu i čekali proglašenje pobjednika. Nagrade i zahvalnice će biti poslane te ih s nestrpljenjem očekuju. Čestitke!

Nagrađenu pjesmu pročitajte u nastavku, a poslušajte u privitku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Filaković  datum: 19. 11. 2020. 08:12

Jesen u zavičaju

U sklopu likovne kulture ( ostvarujući odgojno obrazovne ishode) učenici 4. razreda i učiteljica Željka Filaković su zabilježili kadrove prekrasne jeseni u zavičaju. Jesen je godišnje doba koja je inspiracija mnogim pjesnicima, slikarima i umjetnicima. Tako je postala i naš motiv. Svojim prekrasnim bojama grije dušu i stvara ugodno raspoloženje kod ljudi, povod je za razmišljanje, opušta i ispunjava duhovnom toplinom. Učenik likovnim i vizualnim izražavanjem interpretira različite sadržaje. Koristi iskustvo usmjerenog opažanja, koristi doživljaj temeljen na osjećajima, iskustvu, mislima i informacijama. Učenik u vlastitome radu koristi tehničke i izražajne mogućnosti novih medijskih tehnologija. Učenik digitalnim fotoaparatom (digitalni fotoaparat, pametni telefon) bilježi sadržaje iz okoline koristeći znanje o likovnom jeziku i drugim likovnim pojmovima. 

Radove pogledajte u digitalnoj brošuri Boje jeseni u zavičaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Filaković  datum: 11. 11. 2020. 08:46

Otvorenje programa predškolskog odgoja i obrazovanja pri OŠ K. Zrinski

U OŠ Katarine Zrinski Krnjak svečano je otvorena jedinica predškolskog odgoja i obrazovanja u Krnjaku. Prigodnim govorima prisutnima su se obratili: ravnateljica škole gđa. Željka Stojković, načelnik Općine Krnjak gosp. Dejan Mihajlović i zamjenica župana Karlovačke županije gđa. Vesna Hajsan Dolinar. Puštanjem balona simbolično je otvoren prostor predškolskog odgoja i obrazovanja koji će pohađati 26 polaznika i o kojima će se brinuti dvije odgojiteljice. Otvorenju su uz govornike prisustvovali i gosp. Domagoj Novosel iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, zamjenik župana gosp. Mirko Martinović, gđa. Marija Medić pročelnica za školstvo Karlovačke županije, predstavnici Općine Krnjak te djelatnici škole, roditelji i polaznici  predškolskog programa. Za veseli početak Karlovačka županija je svakom djetetu poklonila romobil, zaštitnu kacigu i štitnike. Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 11. 2020. 15:58

Konačna rang lista za upis djece u program predškolskog odgoja i obrazovanja - OŠ K. Zrinski Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi konačna rang lista upisa djece u program predškolskog odgoja i obrazovanja u OŠ Katarine Zrinski Krnjak.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 11. 2020. 08:28

PRIJEDLOG RANG LISTE ZA UPIS DJECE U PROGRAME PREDŠKOLSKOG ODGOJA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Hrabroslav Filaković  datum: 26. 10. 2020. 11:15

"Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van"

Učenici drugog razreda naše škole obilježili su  Dan jabuka 2020. (20.10.2020.) kroz projekt, na  platformi  eTwining, u kojeg su uključene još 193 europske škole.

Obilježili smo ga raznim aktivnostima: čitanjem i razumijevanjem Zvjezdane priče (sa našom knjižničarkom Božicom Tominac);  izradom mobila sa motivom jabuke; pravljenjem voćne salate; slikanjem jabuke po uzoru na Paul Cezannea;  grupnim radom u WORD ART-u, digitalnom alatu; ukrašavanjem razreda; pjevanjem prigodne pjesme; pečenjem jabuka (sa medom i cimetom)…

Naučili smo puno o utjecaju jabuke na naše zdravlje (slogan projekta), koristima od jabuke, kako konzumirati jabuke i što sve možemo proizvesti od jabuka. Degustirali smo jabuke, pekli ih i pravili voćnu salatu.

Bilo je vrlo zanimljivo!  Fotografije pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Milovanović  datum: 26. 10. 2020. 09:26

Obilježavanje Dana jabuka - 4. razred Vijest ima dokument u privitku

AKO ŽELIŠ JABUKU, MORAŠ PROTRESTI DRVO.

Učenici četvrtog razreda su sa svojom učiteljicom Željkom Filaković  obilježili Dan jabuka  uz domaće sorte jabuka, slasne štrudle, pite, sokove od jabuka i aronije. Uz pismene sastavke na satu hrvatskog jezika ( Jabuka na mom stolu) učenici su smišljali mudre izreke i tumačili već postojeće te za zadaću proveli istraživanja o jabuci. Jedno takvo donosimo i u prilogu( Luke Spicijarića).

 Pozvali smo i goste na degustaciju, opisivali domaće vrte jabuka na našem stolu i dijelili recepte za kolač koji je ispekao djeda sa svojom unukom Ellom..

Ne zaboravite:

JEDNA JABUKA NA DAN TJERA DOKTORA IZ KUĆE VAN

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Filaković  datum: 21. 10. 2020. 09:24

Me, Myself & I - Dan mentalnog zdravlja

Učenici drugog razreda obilježili su  Dan mentalnog zdravlja. U tjednu prije 10.10. proveli smo ankete te smo se upoznali sa projektom. Imali smo i dvije radionice.

U prvoj radionici, održanoj 6.10. sjedili smo u krugu i razgovarali o osjećajima. Uz to smo igrali igru koja se zove Klupko vune . Učenici su dodavali jedan drugom u krug klupko vune i govorili kako se osjećaju i zašto se tako osjećaju. Pažljivo su pratili i slušali jedni druge.. Dobro smo se zabavili. Zaključili smo da moramo jedni druge pažljivo slušati ali i pratiti kako bi znali kako se osjećamo.

Na drugoj radionici, održanoj 9.10. učenici su se predstavljali svojim prijateljima pomoću umne mape (napiši svoje tri osobine na koje si ponosan, kada si sretan, što najviše voliš i sa kojom životinjom se možeš usporediti) koju su izradili i prezentirali je ispred svojih vršnjaka. Saznali smo ponešto o svojim prijateljima što još nismo znali.

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Milovanović  datum: 19. 10. 2020. 08:02

Javni poziv za upis djece u Program predškolskog odgoja i obrazovanja Vijest ima dokument u privitku

U periodu od 14. listopada do 24. listopada 2020. godine OŠ Katarine Zrinski vrši upis djece u Program predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./21.  Javni poziv za upis djece u Program predškolskog odgoja i obrazovanja i Cjenik usluga provođenja Programa predškolskog odgoja i obrazovanja nalazi se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Rataić  datum: 14. 10. 2020. 12:18

Izjava o pristupačnosti mrežne stranice OŠ Katarine Zrinski Krnjak

Izjavu o pristupačnosti mrežne stranice OŠ Katarine Zrinski Krnjak možete u cijelosti pročitati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2020. 11:02

Europski dan jezika i Međunarodni dan životinja

Mali knjižničari - učenici 4. razreda u školskoj knjižnici obilježili su Europski dan jezika - 26. rujna  i Međunarodni dan životinja - 4. listopada. Obilježili su ih zajedno kroz radionicu Izraziti se slikovito. Proučavali su frazeme koji se koriste u svim jezicima svijeta (internacionalne), a u kojima "glavnu ulogu” imaju životinje. Korištene frazeme možete pročitati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 10. 2020. 12:32

Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada kako bi se ukazalo na značaj obrazovanja i profesije učitelja koji su važni za cjelokupan razvoj društva. Obilježava se u stotinjak zemalja svijeta, a proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na 5.10.1966. godine kada je propisana preporuka o Statusu učitelja. Učitelji OŠ Katarine Zrinski obilježili su Svjetski dan učitelja radno kao i svi učitelji u Hrvatskoj, ali uz skromnu zakusku i širokim osmjehom na licu - jer ipak je dan posvećen njima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 10. 2020. 12:33

Me, Myself & I

 

Novu školskoj godinu započinjemo s jednim međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"). Projektne aktivnosti provodit će učenici 2. razrednog odjela zajedno sa učiteljicom Romanom Milovanović i psihologinjom Sanjom Rataić. Autori projekta su učitelj informatike Goran Podunavac iz OŠ Popovac i psihologinja Marija Jurić iz OŠ Drenje. Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, imat će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo više od 100 škola iz sedam europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske.

Veselimo se suradnji s drugim školama!


 

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Milovanović  datum: 28. 9. 2020. 08:13

Izložba kao podsjetnik na rad na daljinu

U OŠ Katarine Zrinski Krnjak učenici razredne nastave organizirali su  izložbu radova koji su nastali tijekom nastave na daljinu.  O izložbi  je napisan članak u Karlovačkom tjedniku 7. rujna 2020. godine.  Učenici razredne nastave pokazali su učenicima predmetne nastave, a podsjetili sebe na: sudjelovanje u e-Twinng projektu  Angels in white, unutar kojeg je bilo mnoštvo aktivnosti - učenici 1. razreda, digitalnu razglednicu i kućice za ptice - učenici 3. razreda te učenici 4. razreda svojim video čestitkama vatrogascima i medicinskim sestrama. Svi učenici sudjelovali su u stvaranju kolaž plakata #ostani doma koji možete pogledati na našim stranicama. Učenici i učitelji su pokazali kako je u svakoj situaciji važno biti marljiv i rezultati sigurno neće izostati.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 9. 2020. 12:22

Zaštitne maske u OŠ Katarine Zrinski Krnjak Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u privitku se nalazi odluka Stožera civilne zaštite Karlovačke županije o nošenju zaštitnih maski u učionicama. Prema odluci učenici ne trebaju nositi zaštitne maske u učionicama, ali ih i dalje trebaju koristiti u zajedničkim prostorijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 9. 2020. 09:05

Prvi dan nastavne 2020./2021. školske godine

Prvi dan nastavne 2020./2021. školske godine započeo je neobično za sve učenike i djelatnike; maske, čekanje ispred škole, ali sve u skladu s epidemiološkim mjerama. Usprkos razmaku  i maskama vidio se osmijeh u dječjim očima, jer su ponovno sreli svoje školske prijatelje, učiteljice i učitelje. Svi učenici su tijekom prvog školskog sata upoznati s mjerama i kako se treba ponašati u školi, podijeljeni su im udžbenici i rasporedi.  Školska godina 2020./2021. je počela! Svima želimo zdravlje i što bolji uspjeh!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 9. 2020. 13:36

Mjere zaštite učenika i djelatnika u OŠ Katarine Zrinski Krnjak Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u privitku možete pročitati preporuke i mjere koje su poduzete u vezi s trenutnom epidemiološkom situacijom u OŠ Katarine Zrinski Krnjak. Molimo vas da  ih pažljivo pročitate.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 9. 2020. 13:00

OBAVIJEST I UČENICIMA I RODITELJIMA ZA POČETAK ŠK. GOD. 2020./2021.

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo vas da nastava počinje u ponedjeljak 7. rujna 2020. godine u 8:00 sati po ustaljenom rasporedu. Učenici su obvezni donijeti maske u školu radi zaštite njihove sigurnosti, a učenici putnici obvezni su ih imati  i u autobusu.

Razrednici će podijeliti udžbenike pa vas molimo da donesete torbe.

Isti dan za učenike  i roditelje 1. razreda održat će se roditeljski sastanak ispred škole u 8:05  sati.

Detaljnije upute glede ponašanja pri sprječavanju i suzbijanju epidemije COVID-19 u našoj školi objavit ćemo naknadno na web stranici škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 9. 2020. 11:36

Informacije u vezi s koronavirusom

Poštovani roditelji,

na ovoj poveznici nalaze se važne informacije u vezi s koronavirusom

https://mzo.gov.hr/vijesti/koronavirus-vazne-informacije-3583/3583

Škola će objaviti preporuke prilagođene našoj situaciji te vas molimo da pratite obavijesti na web stranici škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 9. 2020. 12:39

Predavanje o Mindfulness praksi

U okviru stručnog usavršavanja učitelja u OŠ Katarine Zrinski  dana 31.8.2020. godine održano je predavanje  o Mindfulness praksi kojoj je cilj poboljšati psihološku dobrobit, smanjiti stres, njegovati suosjećanje za sebe i druge te potaknuti razvoj ljudskih potencijala. Uvodno predavanje, nadamo se, bit će nastavljeno s radionicama na kojima će  učenici dobiti podršku u jačanju koncentracije, prevenciji nasilja i otklanjanju stresa, učitelji  također u otklanjanju stresa i napetosti te  jačanju osobnog razvoja i inetrpersonalnoj komunikaciji.Predavanje su održali profesor Borna Lulić i psiholog Mihovil Mašović. Oba predavača povezani su s OŠ Katarine Zrinski: psiholog Mihovil Mašović aktivan je u radu s djecom s područja Općine Krnjak, a profesor Borna Lulić naš je dragi gost s kojim smo već surađivali u IPA projektu "Djeca za budućnost - učenje u Krnjaku i Vojniću iz multikulturalne perspektive".  Zahvaljujemo na izvrsnom predavanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 9. 2020. 18:05

Popis drugih obrazovnih materijala - radne bilježnnice Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi popis drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice) koje prate udžbenike koji će se u OŠ  Katarine Zrinski Krnjak koristiti u školskoj godini 2020./21. Udžbenici su za sve učenike besplatni, a druge obrazovne materijale (radne bilježnice ) učenici odnosno roditelji moraju sami nabaviti.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Rataić  datum: 16. 7. 2020. 13:49

Popis udžbenika školska godina 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi popis udžbenika koji će se koristiti u OŠ Katarine Zrinski Krnjak u školskoj godini 2020./2021. Udžbenici su i ove školske godine besplatni, a radne bilježnice roditelji moraju nabaviti sami.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 7. 2020. 12:53

Hoteli za kukce i kućice za naše stanarice!!!

 Učenici 3. razreda i učiteljica Željka Filaković nastoje svake zime nahraniti ptičice koje se pojavljuju na obližnjim jabukama ispred učionice i koje kucaju na prozore u potrazi za kojim zrnom. Izrađuju hranilice i stavljaju na drveće ,pripremaju zrnje i promatraju kroz prozor bitku ptičica ... 

Kako nas je koronavirus prikovao za naše domove i naša dvorišta, odlučili smo da im za ovu zimu pripremimo i nastambe koje će ih sačuvati od kiše, snijega i hladnoće. Osim njih imamo iznenađenje i za kukce.  

U kontekstu ekološke proizvodnje sve češće se spominju nastambe odnosno hoteli za kukce. Riječ je o skloništu izgrađenom od isključivo prirodnih materijala koje služi kao mjesto za prezimljenje i kao utočište tokom cijele godine sljedećim korisnim kukcima; bubamarama, bumbarima, solitarnim pčelama, mrežokrilcima…  Krenule su akcije zajedno s roditeljima, djedovima i susjedima. Pri povratku učenika u školu počele su pristizati prekrasne kućice i hoteli za kukce. Učenici su bili jako zadovoljni ovom akcijom i izjavili da im je super izrađivati kućice, brusiti, piliti, zabijati čavle, lakirati... Uz redovito pisanje zadaća, učenje i ponavljanje uvijek bi pronašli vremena i za rad na svojoj kućici i hotelu. Koristili smo samo prirodne materijale.

U hodniku naše škole postavili smo izložbu, a na jesen kreće akcija postavljanja kućica i hotela u dvorišta naše škole.

Veselimo se našim pticama stanaricama i nudimo im besplatan smještaj i hranu ove zime !!

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Filaković  datum: 19. 6. 2020. 10:29

Međunarodni projekt Angles in white

Učenici prvog razreda naše škole i učiteljica Romana Milovanović od 1. svibnja 2020. godine uključeni su u međunarodni  projekt Angels in white preko eTwining platforme.  Čovječanstvo prolazi kroz teško i osjetljivo vrijeme.  Virus koji je zarobio planet učinkovito je blokirao sve aktivnosti.  Djeca i roditelji ostaju kod kuće, bake i djedovi su izolirani, trgovine su zatvorene, ali jedini koji su ostali na svom mjestu su zdravstveni djelatnici.  Nova je situacija, prilagođavamo se korak po korak, ali poruka našeg ponašanja mora biti pravilna.  Djeca nas promatraju.  Oni su budućnost čovječanstva i učimo ih da u svakoj teškoj situaciji moramo prepoznati pozitivnu stranu.

 Tako razvijamo kritičko razmišljanje kroz pitanja:

Kako se možemo zaštititi od bolesti?  Koja se higijenska pravila moramo primijeniti?  Koliko se smijemo približiti jedno drugom?   Kako možemo razgovarati i komunicirati s drugima?   Kako možemo pomoći ljudima u zajednici koji su bolesni?    Što možemo učiniti kako bismo spriječili klimatske promjene, spriječili bolest / širenje epidemija i održali zdrav način života?    Tko brine za svakodnevnu borbu s virusom COVID?    Kakve osjećaje razvijamo prema zdravstvenim djelatnicima?

Učenici prvog razreda naše škole projekt su započeli još u nastavi na daljinu. Kako smo se 25. svibnja vratili u naše učionice projekt se još intenzivnije nastavio. Izrađivali smo likovne radove, pisali riječi, sastavljali rečenice, izrezivali slike, razgovarali o virusu i dječjem doživljaju istog, vježbali pravilno pranje ruku, izrađivali maske, smišljali i igrali igre sa distancom…  Završna aktivnost je izrada plakata zahvale zdravstvenim djelatnicima. Svaki učenik izrađuje svoj plakat.  Te plakate pokušat ćemo dostaviti onima kojima su namjenjeni, a to su naši zdravstveni djelatnici, doktori, medicinske sestre i medicinski tehničari u našoj bolnici Švarča u Karlovcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Romana Milovanović  datum: 8. 6. 2020. 09:06

Digitalna razglednica iz Krnjaka

Tijekom nastava na daljinu učenici 3. razreda, školska knjižničarka Božica Tominac i učiteljica Željka Filaković bili su izrazito kreativni. Svoju ljubav prema mjestu gdje žive iskazali su pjesmama i likovnim radovima. Nastala je brošura pod nazivom Razglednice i stihovi iz Krnjaka u digitalnom obliku. Možete je prolistati na poveznici: https://issuu.com/boicatominac/docs/razglednica_krnjak

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 5. 2020. 10:53

Sigurnost djece na internetu - preporuka

 Poštovani roditelji!
Uobičajena je postala svakodnevna upotrebe interneta od strane naše djece. Iako često internet koristimo u edukativne svrhe, svjesni smo i neprimjerenih sadržaja ili ponašanja kojima djeca na internetu mogu biti izložena. U tu svrhu, u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti i Hrvatske pošte, pokrenut je program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija. Više informacija o programu, dostupnim brošurama i videima možete potražiti na sljedećim poveznicama.
http://bit.lyHAKOM1
http://bit.lyHAKOM4
http://bit.lyHAKOM5

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 12. 2019. 11:41
» Arhiva naših vijesti    
 


Logo škole

 

MS Teams

 


Važni dokumenti


Facebook škole
 

 

JELOVNIK


Red Button

Hrabri telefon


Poveznice učenici

edu portal
facebook      twitter  

   youtube

prometna učilica


Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Izreke

Knjiga je vrjednija od svih spomenika i od svih grobnica, urešenih oslikanim stupovima, jer ona sama gradi spomenike u srcu onoga koji je čita.--Egipatski natpis iz vremena Novog Carstva

Za smiono srce i leopardi su ovce, a plašljiv duh vidi u gazeli - tigra.--Muhamed Ikbal

Ljudi pametni i energični bore se do kraja, a ljudi glupi i posvema beskorisni pokoravaju se bez ikakve borbe svim sitnim slučajnostima svojeg besmislenog postojanja.--Dmitrij I. Pisarev

Dobri ljudi sjaje izdaleka poput snježnih vrhunaca; zli se ljudi ne vide, poput strelica odapetih u noći.--Dhamapada

Povjerujte u djetetove sposobnosti. Nemojte se odnositi prema njemu s osjećajem nadmoći: za to nemate nikakve osnove.--Robert Henri

Dok su djeca mala, podari im duboko korijenje, kad budu starija, podari im krila.--Indijska narodna poslovica

Najbolji se učitelji smiju zajedno s djecom, a najgori na račun djece koju poučavaju.--A. S. Neil

Cinik je onaj koji svemu zna cijenu, a ničemu vrijednost.--Oscar Wilde

Najčešće naučite iz svojih uspjeha u životu, ne iz svojih promašaja.--W. Glasser

Osnovno načelo Rupa: Ako si u nekoj, prestani kopati.--Dennis Healey

Zakon zakašnjavanja: Oni kojima treba najmanje da bi došli na mjesto sastanka, uvijek dolaze zadnji.--Murphyjev zakon

Onoga trenutka kada nešto savladate do savršenstva, ubrzo vam uopće neće biti potrebno!--Lowreyev zakon usavršavanja

Važno je umrijeti mlad. što kasnije…--Ashley Montagn

Društvo napreduje kada stari ljudi sade drveće mada znaju da neće sjediti u njihovoj hladovini.

Zvuk sporo putuje. Neke stvari što ih kažeš svojoj djeci dok su tinejdžeri ne dopru do njih sve dok ne navrše četrdesetu.

Budite uvijek pripravni na najgore. Dogodi li se, bit ćete spremni, ne dogodi li se - bit ćete ugodno iznenađeni!

Neki toliko vjeruju u reinkarnaciju - da čitav imetak prepišu na sebe!

Samoubojstvo je najdosljedniji oblik samokritike.

Čekanje u redu: Drugi red pomiče se brže. Prijeđete li u taj red, onaj iz kojega ste izišli, počet će se pomicati upravo strelovito!--Murphyjev zakon

Zakon novinarstva: što je mjesto nesreće udaljenije, treba više mrtvih i ranjenih da bi vijest ušla u novine.--Murphyjev zakon

Ako griješiš, neka to svaki puta bude nova pogreška.--Dale Carnegie

Ah, najjača je kušnja neimaština. I najmudrije ribe tjera glad na udicu.--Johann Wolfgang Goethe

Biti uvijek zaposlen, a ne osjećati žurbu - to je djelić neba na zemlji.--Ivan XIII, papa

Budite pažljivi kada nešto zaželite. Možda se ostvari.--Kineska poslovica

Činjenice nisu toliko važne koliko odnosi među njima.--G. Bateson

Čovjek puna duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.--Artur Schopenhauer

Državnici su slični kirurzima: njihove su greške smrtonosne.--Fransois Mauriac

Diplomacija je vještina govorenja kada se nema što reći i šutnje kada se ima što reći.--Dweight Eisenhower

Djeca su najdragocjenija u životu svojih roditelja baš onda kada se čine najnepoćudnija.--Jasper Jull

Iskustvo je najbolja škola, samo što je školarina vrlo skupa.--Sokrat

Istinska se ljubav nikad ne istroši. što je više daješ, tim ti je više ostaje.--A. de Saint Exupery

Najbolji put za postići savršenstvo jest dati sebi truda u malim stvarima.--Maria Ward

Misao je slična kopanju bunara; voda je najprije mutna, ali se polako razbistri.--Kineska poslovica

Nigdje nema manje radosti nego u svečanim prilikama.--Artur Schopenhauer

Nije dovoljno imati zdrav razum; treba ga znati primijeniti.--Rene Descartes

Nije dovoljno ljubav posaditi. Treba je i zalijevati.--Njemačka poslovica

Nijedna se zraka sunca ne gubi, ali zelenilu što ga ona budi treba vremena da bi izraslo.--Albert Schweitzer

Nema veće vlasti nego vlasti nad samim sobom i svojim slabostima.--Gracian y Morales

Ništa na svijetu ne čini tako sretnima kao sanjarenje.--Auguste Rodin

Ništa se toliko često i nepovratno ne propušta kao prilika što se svakodnevno nudi.--Marie von Ebner-Eschenbach

Obilježje je malih duhova prezirati ono što ne razumiju.--Soren Kierkegaard

Oponašanje je najiskreniji oblik laskanja.--Lee Iacocca

Potraži ženu s kojom ćeš dijeliti novac kada ga budete imali i maštanja kada ga ne budete imali.--Richard Bach

Povijest ima tendenciju ponavljanja: prvi puta kao tragedija, drugi puta kao farsa.--Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Prije odluke - razmisli, nakon odluke - ne razmišljaj.--Japanska poslovica

Prolaznost vremena daje čovjeku duboku ozbiljnost odgovornosti za svaki trenutak života.--Paul Altmans

Riječ napredak neće imati nikakvog smisla sve dok na svijetu bude i jedno nesretno dijete.--Albert Einstein

što nam u drugih ide na živce, može nam pomoći u boljem razumijevanju samih sebe.--Carl Gustav Jung

Tko ne kažnjava zlo, naređuje da se ono čini.--Leonardo da Vinci

Sretni ljudi ne stvaraju povijest.--Francuska poslovica

U miru, mladi pokapaju stare; u ratu, stari pokapaju mlade.--Talijanska poslovica

U ratu se traži pamet starca, snaga mladića i hrabrost budale.--Rumunjska poslovica

Uvijek postoji dijelić svijeta kojeg možemo popraviti - sama sebe.--Gabriel Marcel

Želimo li biti sretni, vrlo je važno da što ranije shvatimo da svatko prije svega i zapravo živi u vlastitoj koži, a ne u mišljenju drugih.--Artur Schopenhauer

Život može biti ispunjen unatoč mnogim neispunjenim željama.--Dietrich Bonhoffer

Djeca - to su naši sutrašnji suci.--Maksim Gorki

Vrhunska je umjetnost učitelja probuditi radost u stvaralačkom izrazu i spoznaji.--Albert Einstein

Uči i naučit ćeš nešto, poučavaj i naučit ćeš mnogo više. Poučavanje je umnogome nalik ribolovu: katkad grizu, a katkad ne. Sve ovisi o vrsti korištenog mamca.--James Humphrey

što jedan čovjek zamisli, drugi će jednog dana biti u stanju ostvariti.--Jules Verne

Dva su načina širenja svjetlosti: biti svjetiljka ili zrcalo što je odražava.--Edith Wharton

Nema sigurnog jamstva tvome djetetu kako će postati osoba kakvom ti želiš da ono postane. Najbliže tome je da ti postaneš osoba kakvom bi želio da bude tvoje dijete.--Phi Delta Kappa

Većini ljudi ništa ne stvara tolike poteškoće kao napor mišljenja.--James Bryce

Mašta je važnija od znanja.--A. Einstein

Ako nemaš liječnika, neka ti liječnikom bude ovo troje: vedra duša, počinak i umjeren način života.--Platon

Ako ljudi imaju mjeru i dobrohotnost, tada starost nije veliki teret. Tko te vrline nema njemu je i mladost teška.--Platon

Ako potok slabo teče, nije krivo korito već izvor.

Bogatstvo mijenja ćud, rijetko nabolje.

Brak bez djece je kao dan bez sunca.--Platon

Daleko bježi tko od svojih bježi.--Petronije

Dokolica bez knjige je smrt i sprovod živa čovjeka.--Seneka

Države propadaju kad ne uzmognu razlikovati loše od dobrih. Većina je ljudi sretna onoliko koliko odluči da će to biti.--Mark Twain

Djelovanje možda neće uvijek donijeti sreću, ali nema sreće bez djelovanja.--Benjamin Disraeli

Iskustvo je ono što dobiješ kada nisi dobio ono što si najprije želio. Postoje dva načina suočavanja s poteškoćama. Možete mijenjati svoje poteškoće, ili možete mijenjati i sebe da biste se s njima suočili.--Phyllis Bottome

Ne uzimajte život preozbiljno... Svejedno nikada iz njega nećete izvući živu glavu. Ne možeš jednostavno nabasati na svoju budućnost. Ti svoju budućnost stvaraš sam.--Roger Smith

Započnite negdje! Ne možete graditi svoj dobar glas na onome što tek namjeravate učiniti.--Liz Smith

Trebaš malo dati, malo uzeti, malo izabrati, malo izgubiti - to je sva priča, i u tome je sva veličina nekog dobrog odnosa.

Kad ti treba 'kucnuti o drvo' shvatiš kako je svijet napravljen od aluminija i plastike.--Murphyjev zakon

Ne mjeri visinu planine prije nego stigneš na njezin vrh. Tek tada ćeš vidjeti koliko je niska.--Dag Hammarskjold

Neka um tvoj uvijek budan bude! Duhovni san brat je stvarne smrti.--Pitagora

Civilizaciju ne smijemo suditi na temelju toga koliku je moć ostvarila, već po tome koliko je u svojim zakonima i ustanovljenjima izrazila ljubav prema čovjeku.--Tagora, Sadhana

Rob ima samo jednog gospodara, častohlepnu čovjeku su gospodari svi koji bi mu mogli koristiti u njegovu napredovanju.--La Bruyere

Čestit čovjek ne uživa sam u svojim djelima, nego oko sebe širi atmosferu sreće koju udišu svi oni koji ga okružuju.--Paolo Mantegazza

Blag odgovor topi i posljednju mrvicu gnjeva. Kad se smijah tada bijah.--Arapska poslovica

Pametan nauči i od ludoga, a glupi ni od mudroga.

Tko zlima oprašta, dobrima škodi.

Radi se da bi se živjelo, a ne živi se da bi se radilo.

Kad dobiš kokošicu ćapaj svoju za nožicu. Kad čovjek osjeti da nema čime pobuditi nečije poštovanje, odmah je spreman mrziti.--Vauvenargues

Djeluj! Samo u svojim djelima može čovjek otkriti sebe.--Friedrich Ruckert

Da bi izvršio velika djela, čovjek treba živjeti kao da ne mora nikada umrijeti.--Vauvenargues

Ako budete činili dobro, činit ćete ga za sebe; ako budete činili zlo, činit ćete ga sebi.--Kuran

Samo glupa čovjeka mogu slomiti sitne stvari.--Afrička narodna uzrečica plemena Masai

Bolje danas aktivan nego sutra radioaktivan.--grafit

Karakter nekog čovjeka upoznat ćeš tek kad ti postane pretpostavljeni.--Remarque

Kotači karijere podmazuju se najbolje mazivom laskanja.--Sigmund Graff

Ono što činimo za života odjekuje u vječnosti.--iz filma 'Gladiator'

Knjiga je - čarobnjak. Knjiga je preobrazila svijet. U njoj je pamćenje ljudskog roda, ona je tumač ljudske misli. Svijet bez knjige - svijet je divljaka.--Nikolaj A. Morozov

Vjera je veća što je nada manja.

Čovjek se rađa bez zuba, kose, iluzije; tako isto i umire. Čovjeka primaju u društvo prema odjeći koju nosi, a ispraćaju ga prema duhu koji je pokazao.

Čovjekov život se može podijeliti u tri razdoblja: 'Moj tata je jači od tvog tate', 'Ali tata, ne shvaćaš ti to', 'Moj tata je uvijek govorio...'. Dobročinstvo je jedino blago koje se uvećava davanjem.

I orkan je samo vjetar kojem se žuri.

Ima dvije vrste nesreća: nesreće koje se događaju nama i sreće koje snalaze druge.

Ima ljudi toliko dosadnih da s njima za pet minuta izgubimo cijeli dan.

Iskustvo je ukupnost naših razočaranja.

Kad čovjek priseže na vjernost do groba, obično ne misli na svoj grob.

Kada sunce sije, i na groblju je veselo.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Karijeristi nemaju prijatelje - oni imaju svoje ljude.

Lijenost korača tako polako da je siromaštvo brzo stigne.

Meni nije potreban prijatelj koji se u svemu slaže i na sve klima glavom, jer to isto može moja sjena učiniti još mnogo bolje.

Najviše se podmazuje kotač koji najglasnije cvili.

Ne da nisi sposoban govoriti, nego si nesposoban šutjeti.

Ne gledajte na dijete kao da je neki dragulj, već se trudite da ono to postane.

Neki piju da zaborave, ali ne zaborave da piju.

Neki stalno govore o stvarima koje ih ostavljaju bez riječi.

Ni u što se tako čvrsto ne vjeruje kao u ono što se najmanje zna.--Montesque

Nije li čudno što se ljudi tako rado bore za svoju vjeru, a tako nerado žive po njenim zakonima.

Onaj kome povjerite svoju tajnu postaje gospodar vaše slobode.

Ništa ne radeći, ljudi se uče raditi zlo.

Poneki su toliko uporni u otkrivanju tuđih slabosti kao da se radi o otkrivanju skrivenog blaga.

Poslije plime bogaćenja dolazi oseka morala.

Prijatelje stvara sreća, a nesreća provjerava.

Pristojnost, katkad, zahtijeva laž.

Riječ 'sutra' je izmišljena za djecu i za neodlučne ljude.

Suze su način kako Bog vraća ono što je uzeo.

Moguće je glavu natrpati s milijun činjenica i još uvijek biti potpuno neobrazovan.--Alec Bourne

Edukacija je ono što ostaje kada zaboravimo ono što smo naučili.--B. F. Skinner

Nikad nisam dopustio da se moje školovanje umiješa u moje obrazovanje.--Mark Twain

Poštujem vjeru, ali sumnja je ono što ti daje obrazovanje.--Wilson Mizner

Kada nastavnik kasni, srest će ravnatelja u hodniku. Ako kasni i ne sretne ravnatelja, onda kasni na sjednicu.--Murphyjev zakon

Satovi rade brže za vrijeme odmora.--Murphyjev zakon

Knjiga iz knjižnice koja ti je potrebna za ispit bit će posuđena. Ako je dostupna, najvažnija stranica bit će istrgnuta.--Murphyjev zakon

Knjižnica će se zatvoriti 5 minuta prije nego se sjetiš da si tamo ostavio torbu. Bit će subota, a otvara se u ponedjeljak.--Murphyjev zakon

Bilješke zapisane na satu su hijeroglifi kod kuće.--Murphyjev zakon

Uspjeh u životu obično dolazi onima koji su prezaposleni da ga traže.--Henry David Thoreau (1817 - 1862)

Knjige su najtiši i najstalniji prijatelji; one su najpristupačniji i najmudriji savjetnici, i najstrpljiviji učitelji.--Charles W. Eliot (1834 - 1926)

Iskustvo je strog učitelj - najprije daje test, a tek onda lekciju.--Vernon Sanders Law

Nosi stari kaput, kupi novu knjigu.--Austin Phelps

Ako se uči na greškama, ja ću uskoro doktorirati.

Ako vas netko uvrijedi najbolje ćete mu se osvetiti, ako se na vašem licu pojavi neusiljen smiješak.

Biti svoj čovjek znači biti u stanju donositi odluke. To, također, znači biti spreman na posljedice tih odluka. Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.--A. Lincoln

Čovjek je sretan onoliko koliko je sposoban usrećiti druge.--Kineska izreka

Da bi ostvario snove moraš se najprije probuditi.

Dajte čovjeku ribu i nahranit ćete ga za jedan dan; naučite ga kako da je lovi i prehranit ćete ga za cijeli život.--Lao Tze

Dijete se hrani mlijekom i pohvalama.--Ch. Lamb

Dvije su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost.--A. Einstein

Filozofija je nerazumljivo tumačenje nerješivih problema. Gdje se ljubav useli - tu se pamet iseli.--F. Logan

Gledajući unatrag, shvatim kako sudbonosne posljedice izazivaju toliko beznačajni uzroci, da se čitav život pričinja spletom slučajnosti.

Imamo samo jedan život, a ovo nije generalna proba.

Istine koje najmanje želimo čuti jesu one koje bi nam najviše koristile da ih znamo.--La Bruyere

Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj.--Emerson

Kada zaposlite ljude koji su pametniji od vas, dokazali ste da ste pametniji od njih.--R. H. Grant

Kad nas vole, žene nam opraštaju čak i zločine. Kad nas ne vole, ne opraštaju nam ni vrline.--Balzac

Kad ne bi bilo žena, dijamant bi bio običan kamen.--V. Hugo

Kao što slamka pliva po površini vode, dok se dragi kamen spušta na dno, tako se budala razmeće svojim vrijednostima, dok ih mudar čovjek čuva u sebi.

Knjige su kompasi, teleskopi, sekstanti i karte, koje su drugi ljudi pripremili da nam pomognu ploviti po opasnim morima ljudskog života.--J. L. Bennett

Kompromis je sporazum između dva partnera, po kojem svatko dobiva ono sto nije htio. Mladost imamo da bismo činili gluposti, a starost da bismo za tim glupostima žalili.--E. Hemingway

Ne idite utabanim putem; umjesto toga krenite tamo gdje puta nema i ostavite trag.

Nije sloboda raditi ono što želiš, nego ne raditi ono što ne želiš.

Onaj koji bi čovjeku ispunio sve želje ne bi bio Bog, već Sotona!

Pesimist je čovjek koji od dva zla, izabere oba.--Lec

Prijatelj je onaj koji uvijek osjeti kad nam je potreban.--J. Renard

Priroda nam je dala dva uha, ali samo jedan jezik -- da bismo više slušali, a manje pričali.--Benjamin Disraelli

Razmišljamo o prošlosti, muči nas budućnost, a sadašnjost nam izmiče...

Snovi su odgovori na pitanja koja još nismo postavili. Svaka je žena glumica. što se to manje opaža, to je veća glumica. Svako srce, koje je kadro da osjeti veliku bol, kadro je i da čini dobra.--Beecher Stowe

Tajna životnog uspjeha leži u spremnosti čovjeka da prihvati priliku kad se ona pojavi.--Benjamin Disraelli

Tko ne podnosi piće - osuđen je da podnosi stvarnost.

Tko te puno maže, il' te treba il' te laže.

Voljeti nekoga znači voljeti sebe kroz tu osobu.

Kad se obraćaš Bogu, to se zove molitva. Kad se Bog obraća tebi, to je šizofrenija.

Samoubojstvo je trajno rješenje prolaznog problema.--Ted Turner

Imati odjel za pušače u restoranu je kao imati odjele gdje je dozvoljeno i gdje je zabranjeno mokrenje u bazenu!!!

Ja nisam perfekcionist! (Moji roditelji su bili).

Ako kažeš neku tajnu svom prijatelju, vodi računa da i on ima svog prijatelja.

Ako su sve druge nagrade razgrabljene - uzmi prvu.

Biti zarobljenik, to nije pitanje; radi se samo o tome da se čovjek nikad ne preda.

Čudno je to kako nula, stavljena na kraju, povećava vrijednost.

Čuvajte drveće - na njima su živjeli naši preci.

Mnogi griješe iz straha da ne pogriješe.

Neznalica je onaj koji ne zna danas ono što mi nismo znali jučer.

Odmah se vraćam. Godot.

Orginalan pisac nije onaj koji nikoga ne oponaša nego onaj koga nitko ne može oponašati.

Pokoravamo se zakonima da bi bili slobodni.--Ciceron

Povijest je poput kakva idiota, stalno se ponavlja.

Samo je jedan kutak svemira koji sigurno možete popraviti, a to ste vi sami.

Sloboda je kip u njujorškoj luci.

Snovi svakome od nas dopuštaju biti mirno i sigurno ludi svake noći našega života.--William Dement

Ako nešto možete učiniti, ili sanjate to činiti, započnite!

Smjelost sadrži genijalnost, moć i magiju.--Johann Wolfgang von Goethe

Ne smijemo polaziti od teškoća što ih dijete stvara, nego od onih što ih dijete ima.--Herman Nohl

Ako čovjek ne drži korak sa svojim suputnicima, možda je tome tako zato što on čuje drugog bubnjara. Pustite ga koračati u skladu s glazbom što je on čuje.--Henry David Thoreau

što kasnije ideš spavati, to ti se dijete ujutro ranije probudi.--Murphyjev zakon roditeljstva

što duže pripremaš neko jelo, to će ga dijete manje htjeti jesti.--Murphyjev zakon roditeljstva

Biti ono što jesmo, i postati ono što smo sposobni postati, jedina je svrha života.--Robert Louis Stevenson

Pesimist vidi poteškoću u svakoj prilici, optimist vidi priliku u svakoj poteškoći.--Winston Churchill

Nemojte se pitati je li vaše dijete u nečemu dobro. Pitajte se u čemu je dobro.

Najbeskorisniji dani u životi su oni u kojima se niste nijednom nasmijali.--Nicolas Chamfort

Samo su dvije trajne stvari koje možemo dati svojoj djeci: jedna stvar su korijeni, a druga krila.--H. Carter

Najgluplji ljudi koje znam su oni koji sve znaju.--Malcolm Forbes

Uvijek zapamti da si jedinstven, kao i svatko drugi.

Postoje 3 vrste ljudi: oni koji znaju brojiti i oni koji ne znaju brojiti.

Savjest ne sprječava grijeh. Ona nas samo sprječava da uživamo u njemu.

Prije sam mislio da sam neodlučan, ali sada nisam siguran.

Istina samo boli; laž je ona koja ubija.

U mislima početnika postoje mnoge mogućnosti, ali u mislima eksperta postoji ih nekoliko.

Ne prestaneš se smijati zato što ostariš; ostariš zato jer se prestaneš smijati.

Razlika između gluposti i genijalnosti je u tome što genijalnost ima svoje granice.

Tužiti se na nekoga je dobro dok se ne tužiš osobi o osobi kojoj se tužiš.

Kada ti karakter neke osobe nije jasan, pogledaj njegove prijatelje. Čovjekov karakter ćete prepoznati najjasnije po tome što mu je smiješno.

Vjerujte onima koji traže istinu. Sumnjajte u one koji je nađu.

Postigao si uspjeh u svom području onda kada ne znaš da li je ono što radiš posao ili igra.

Nevjerojatno je koliko možeš postići kada ne brineš o tome tko će pobrati zasluge.

Mladi ne znaju dovoljno da bi bili mudri i stoga pokušavaju nemoguće i postignu to.

Najbolji znakovi karaktera čovjeka je kako postupa s ljudima koji mu ne mogu ništa koristiti i kako postupa prema ljudima koji mu ne mogu uzvratiti.

Zapamti da je neuspjeh događaj, ne osoba.

Vrijeme koje si uživao trošeći nije potrošeno!

Ako govoriš istinu, ne moraš pamtiti što si zadnji put rekao.

Softver i katedrale su dosta slični - najprije ih napravimo, a onda se molimo.--Sam Redwine, Jr.

Ako misliš da je tvoj šef glup, zapamti: ti ne bi imao posao da je on pametniji.--Albert Grant

Način da se nešto započne je da se prestane pričati i počne raditi.--Walt Disney


Anketa
Posjeduješ li smartphone?
Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 5. 2011.

Ukupno: 138394
Ovaj mjesec: 425
Ovaj tjedan: 300
Danas: 11
preskoči na navigaciju